Kanoroute op komst

Op verzoek van de gemeente Hollands Kroon heeft Cees Kooy drie vaarroutes uitgestippeld, bedoeld voor kano’s en sups. Eén van die routes zal lopen van Kleine Sluis naar van Ewijcksluis. Bij de brug, vóór De Brug, zal een lage steiger worden geplaatst, zodat kanoërs kunnen opstappen en uitstappen. Dat is natuurlijk goed voor de enthousiastelingen in ons dorp, maar biedt nog veel meer kansen. We kunnen namelijk meeliften met dit project wanneer we zelf ook plannen voor die plek hebben.

Dus een subsidie aanvragen voor een veilige zwemtrap bijvoorbeeld, in ieder geval een nieuwe prullenbak.. of ..

Kortom: roept u maar! Wie niet vraagt..

Ideeën: graag naar info@vanewijcksluis.nl

 

Een werkgroep, samengesteld vanuit diverse organisaties, beoordeelt de plannen van Cees Kooy en een klankbordgroep zorgt voor extra input. In die laatste groep zitten Marga van der Meer en Annemarie Koopmans vanuit het bestuur en Arend v.d. Bent als kano-expert. We zijn dus prima vertegenwoordigd!

Geplaatst in Overige | Reacties uitgeschakeld voor Kanoroute op komst

4 november werkdag Parc du Noord

4 november – werkochtend in Parc du Noord, van 9.30 – 12.00 uur uiterlijk

We kunnen veel hulp gebruiken op deze dag! Wat moet er allemaal gebeuren? Bessen struiken planten, wilde rozen planten, laatste maaibeurt, mest kruien, snoeien, opslag van berkjes en wilgen verwijderen, pad naar de Rietkraag opschonen.

De maaier en de fruitbomen zijn betaald vanuit het fonds Betrekken bij Groen. De wilde rozen zijn beschikbaar gesteld door Gemeente Hollands Kroon. 

Alle hulp is welkom en wij zorgen weer voor koffie, thee, wat lekkers en natuurlijk een hoop gezelligheid.

Geplaatst in Overige | Reacties uitgeschakeld voor 4 november werkdag Parc du Noord

Intocht Sinterklaas

Op zondag 19 november komt Sinterklaas met zijn Pieten aan in ons dorp.

Uiteraard weer met de boot vanaf het Amstelmeer. De brug gaat om 14.30 uur open. Op de dijk is volop ruimte om de Sint aan te zien komen en dit geldt ook voor de Binnenhaven.

Sint wordt verwelkomd door wethouder Mary van Gent. Hierna maakt hij met z’n team van Pieten een rondje langs de kinderen. En dan.. met z’n allen naar de grote hal van Oude Veer/RAP. Daar staat alles klaar voor een gezellige viering. Alle kinderen zijn welkom; ook als de ouders geen lid zijn van de dorpsvereniging!

Sinterklaas heeft van ieder kind een leuk verhaaltje in zijn grote boek staan, maar heeft daar jullie hulp bij nodig. 

Dus.. graag uiterlijk 17 november een verhaaltje naar postvoordaphne@gmail.com  Dan komt het dik in orde!

Tijdens de viering, maar ook na afloop is er voor de ouders/andere volwassenen gelegenheid om een drankje te nuttigen in de kantine, want de Pieten vermaken de kinderen na het vertrek van Sinterklaas in de hal. Er staat al een echt Pieten-parcours klaar!

Tot de 19e!

Werkgroep Sinterklaasintocht.

Geplaatst in Overige | Reacties uitgeschakeld voor Intocht Sinterklaas

Kermis Volleybal nieuwe locatie

Zin in een sportieve en gezellige kermisactiviteit?
Kom dan op 22 juli naar de Binnenhaven op het grasveld tussen de manege en de jachthaven. Inschrijving voor dit jaarlijkse evenement tussen 14.00 en 14.30 uur. De teams worden ter plekke samengesteld, dus je kunt ook alleen komen. Aansluitend is er een fantastische BBQ verzorgd door café de Dijk.
De kosten van het toernooi bedragen €5,-; BBQ en drinken zijn voor eigen rekening.

Geplaatst in Overige | Reacties uitgeschakeld voor Kermis Volleybal nieuwe locatie

Cursus biologisch dynamisch tuinieren

U kunt zich nu weer opgeven voor de cursus biologisch/dynamisch (moes)tuinieren. De cursus bestaat uit 2 avonden theorie en een dagdeel praktijk in De “Hidden Garden”; een biologisch/dynamische tuin in Van Ewijcksluis.
Hier wordt door onze dorpsgenoot Simon Kranenburg al 50 jaar biologisch gekweekt en de laatste 37 jaar tevens dynamisch. Tuinieren op het ritme van de maan, zon en overige planeten van ons zonnestelsel, dit alles met de dierenriem op de achtergrond.

De meest uiteenlopende onderwerpen komen aan bod, begeleid door een Power Pointpresentatie. Na iedere les is er uiteraard gelegenheid tot vragen stellen.

Beperkt aantal deelnemers: maximaal 15
Wanneer: donderdag 16 maart en donderdag 22 maart. Praktijk medio mei.
Waar: De Dijk, Amsteldiepweg 1, Van Ewijcksluis.

Kosten: 50,- euro pp.

Hiervan wordt betaald: het cursusboek (naslagwerk), zaaikalender Maria Thun, koffie, thee en fris tijdens de lesuren.

Voor informatie: stuur een mail: sgp.kranenburg@gmail.com of bel: 0643232023

Geplaatst in Overige | Reacties uitgeschakeld voor Cursus biologisch dynamisch tuinieren

Parc du Noord

Tijdens de jaarvergadering op 8 maart 2022 heeft het bestuur samen met de werkgroep Parc du Noord een plan van aanpak gepresenteerd voor de herinrichting van wat nu nog Van Ewijcksveld heet. Behalve grond- en waterwerkzaamheden is hier ook een nieuw beplantingsplan in opgenomen. Het geheel staat in het teken van biodiversiteit en natuurlijk toegankelijkheid. Er is een subsidieaanvraag ingediend bij het Groenfonds en we wachten op goedkeuring. Gemeente Hollands Kroon gaat sowieso noodzakelijke verbeteringen uitvoeren. Hierbij een indruk: 

 

Geplaatst in Overige | Reacties uitgeschakeld voor Parc du Noord

Terugblikje

Afgelopen maanden hebben we ondanks de dreigende lock down nog activiteiten kunnen organiseren. De schrijfwandeling in het stiltegebied van Hoenderdaell was een groot succes. 25 deelnemers lieten zich inspireren door de natuur, kunst en elkaar. 
Op 11 november ging het keuvelen gewoon door. Veel kinderen, ouders en grootouders waren op de been en liepen met zeer creatieve lampionnen het dorp rond. Prijswinnaars waren Jill van Leeuwen, Nina Tijssen en Colin van der Eng. Klapper op de vuurpijl was de intocht van Sinterklaas met een record aantal pieten op de boot (dank u wel kapitein) en een ontvangst door de burgermeester. Binnen bij Kate van Bar Bistro De Brug sprak Sint de kinderen toe en zij gingen allen met een cadeautje naar huis.

Geplaatst in Overige | Reacties uitgeschakeld voor Terugblikje

Schrijfwandeling 23 oktober

Schrijfwandeling op zaterdag 23 oktober. We mogen het stiltegebied van Hoenderdaell in vanaf de kant van Van Ewijcksluis. Dat is echt uniek. Het wordt dan ook een zeldzame ervaring, waarbij we natuur, kunst en historie combineren. Laat je verrassen door de mooie beelden en het resultaat van enkele korte schrijfopdrachten. 14.00 tot 16.00 uur. Vertrek bij Bar Bistro De Brug. Wil je meedoen, plaats dan een opmerking op de facebookpagina of stuur een bericht naar info@vanewijcksluis.nl. Kosten 5 euro.

Geplaatst in Overige | Reacties uitgeschakeld voor Schrijfwandeling 23 oktober

Plaatsen chicanes 22-29 oktober

En dan staan er borden. Inderdaad, de verkeersveiligheid wordt aangepakt. Het plaatsen van cicanes is onderdeel van een groter plan. Hierover hebben we eerder bericht:
De route Molenweg vanaf Nieuwesluizerweg in Slootdorp tot en met Van Ewijcksvaart in Van Ewijcksluis wordt al jaren gebruikt als sluiproute. Voor verkeersdeelnemers die ‘snel’ van Slootdorp naar Den Helder willen rijden. Metingen wijzen uit dat er te hard wordt gereden op deze ‘boerenweggetjes’. Deze zijn niet geschikt voor snel rijdend verkeer. Op deze wegen mag je maximaal 60 km per uur rijden. De omwonenden hebben last van het hardrijdende verkeer. Daarom gaan we snelheidsremmers plaatsen op deze wegen. Er worden op verschillende plekken chicanes geplaatst en op alle kruisingen komen plateaus. Bestaande wegversmallingen worden verwijderd. Uiteraard blijft de maximum sneheid in de dorpskern beperkt tot 30 km per uur.

Geplaatst in Overige | Reacties uitgeschakeld voor Plaatsen chicanes 22-29 oktober

Verschenen in Landschap Noord-Holland mei 2021

Klik op de link.

Landschap N-H

Geplaatst in Overige | Reacties uitgeschakeld voor Verschenen in Landschap Noord-Holland mei 2021