Cursus biologisch dynamisch tuinieren

U kunt zich nu weer opgeven voor de cursus biologisch/dynamisch (moes)tuinieren. De cursus bestaat uit 2 avonden theorie en een dagdeel praktijk in De “Hidden Garden”; een biologisch/dynamische tuin in Van Ewijcksluis.
Hier wordt door onze dorpsgenoot Simon Kranenburg al 50 jaar biologisch gekweekt en de laatste 37 jaar tevens dynamisch. Tuinieren op het ritme van de maan, zon en overige planeten van ons zonnestelsel, dit alles met de dierenriem op de achtergrond.

De meest uiteenlopende onderwerpen komen aan bod, begeleid door een Power Pointpresentatie. Na iedere les is er uiteraard gelegenheid tot vragen stellen.

Beperkt aantal deelnemers: maximaal 15
Wanneer: donderdag 16 maart en donderdag 22 maart. Praktijk medio mei.
Waar: De Dijk, Amsteldiepweg 1, Van Ewijcksluis.

Kosten: 50,- euro pp.

Hiervan wordt betaald: het cursusboek (naslagwerk), zaaikalender Maria Thun, koffie, thee en fris tijdens de lesuren.

Voor informatie: stuur een mail: sgp.kranenburg@gmail.com of bel: 0643232023

Geplaatst in Overige | Reacties uitgeschakeld voor Cursus biologisch dynamisch tuinieren

Parc du Noord

Tijdens de jaarvergadering op 8 maart 2022 heeft het bestuur samen met de werkgroep Parc du Noord een plan van aanpak gepresenteerd voor de herinrichting van wat nu nog Van Ewijcksveld heet. Behalve grond- en waterwerkzaamheden is hier ook een nieuw beplantingsplan in opgenomen. Het geheel staat in het teken van biodiversiteit en natuurlijk toegankelijkheid. Er is een subsidieaanvraag ingediend bij het Groenfonds en we wachten op goedkeuring. Gemeente Hollands Kroon gaat sowieso noodzakelijke verbeteringen uitvoeren. Hierbij een indruk: 

 

Geplaatst in Overige | Reacties uitgeschakeld voor Parc du Noord

Terugblikje

Afgelopen maanden hebben we ondanks de dreigende lock down nog activiteiten kunnen organiseren. De schrijfwandeling in het stiltegebied van Hoenderdaell was een groot succes. 25 deelnemers lieten zich inspireren door de natuur, kunst en elkaar. 
Op 11 november ging het keuvelen gewoon door. Veel kinderen, ouders en grootouders waren op de been en liepen met zeer creatieve lampionnen het dorp rond. Prijswinnaars waren Jill van Leeuwen, Nina Tijssen en Colin van der Eng. Klapper op de vuurpijl was de intocht van Sinterklaas met een record aantal pieten op de boot (dank u wel kapitein) en een ontvangst door de burgermeester. Binnen bij Kate van Bar Bistro De Brug sprak Sint de kinderen toe en zij gingen allen met een cadeautje naar huis.

Geplaatst in Overige | Reacties uitgeschakeld voor Terugblikje

Schrijfwandeling 23 oktober

Schrijfwandeling op zaterdag 23 oktober. We mogen het stiltegebied van Hoenderdaell in vanaf de kant van Van Ewijcksluis. Dat is echt uniek. Het wordt dan ook een zeldzame ervaring, waarbij we natuur, kunst en historie combineren. Laat je verrassen door de mooie beelden en het resultaat van enkele korte schrijfopdrachten. 14.00 tot 16.00 uur. Vertrek bij Bar Bistro De Brug. Wil je meedoen, plaats dan een opmerking op de facebookpagina of stuur een bericht naar info@vanewijcksluis.nl. Kosten 5 euro.

Geplaatst in Overige | Reacties uitgeschakeld voor Schrijfwandeling 23 oktober

Plaatsen chicanes 22-29 oktober

En dan staan er borden. Inderdaad, de verkeersveiligheid wordt aangepakt. Het plaatsen van cicanes is onderdeel van een groter plan. Hierover hebben we eerder bericht:
De route Molenweg vanaf Nieuwesluizerweg in Slootdorp tot en met Van Ewijcksvaart in Van Ewijcksluis wordt al jaren gebruikt als sluiproute. Voor verkeersdeelnemers die ‘snel’ van Slootdorp naar Den Helder willen rijden. Metingen wijzen uit dat er te hard wordt gereden op deze ‘boerenweggetjes’. Deze zijn niet geschikt voor snel rijdend verkeer. Op deze wegen mag je maximaal 60 km per uur rijden. De omwonenden hebben last van het hardrijdende verkeer. Daarom gaan we snelheidsremmers plaatsen op deze wegen. Er worden op verschillende plekken chicanes geplaatst en op alle kruisingen komen plateaus. Bestaande wegversmallingen worden verwijderd. Uiteraard blijft de maximum sneheid in de dorpskern beperkt tot 30 km per uur.

Geplaatst in Overige | Reacties uitgeschakeld voor Plaatsen chicanes 22-29 oktober

Verschenen in Landschap Noord-Holland mei 2021

Klik op de link.

Landschap N-H

Geplaatst in Overige | Reacties uitgeschakeld voor Verschenen in Landschap Noord-Holland mei 2021

Amstelmeer Waterrijk

Zo nu en dan verschijnt er een nieuw scenario. Het meest recente is het scenario Amstelmeer Waterrijk NHA-dummy-rapport-210920-Amstelmeer-studie-1 (1)van de stuurgroep Waddenbaai van de Provincie Noord Holland. De gemeente reageerde: “Wij zijn niet betrokken geweest bij de totstandkoming van dit document en de input die wij voor de start van deze studie hebben gegeven zien wij nauwelijks terugkomen in de plannen. De belangen van verschillende sectoren zoals de landbouw en toerisme en recreatie worden in deze studie onvoldoende gewaarborgd.” De land- en Tuinbouworganisatie HK stapte uit de stuurgroep.

Geplaatst in Overige | Reacties uitgeschakeld voor Amstelmeer Waterrijk

Even voorstellen

Per 1 april hebben wij het stokje overgenomen van Sylvia, Maurice, Monique (bestuursleden) en van Thomas (interim penningmeester) en Mark (webmaster).
Theo is als bestuurslid aangebleven. We gaan een nieuwe periode in waarbij wij opkomen voor gezamenlijke belangen en zorgdragen voor de voortgang van activiteiten. Uiteraard met hulp van vele anderen.

Van links naar rechts. Zittend: Jeroen, Marianne en Marga. Staand: Carla, Annemarie en Theo.

Geplaatst in Overige | Reacties uitgeschakeld voor Even voorstellen

Vlag weer in top

Op koningsdag 27 april 2021 heeft het nieuwe bestuur daad bij woord gevoegd en de eerste activiteit ten uitvoer gebracht. De vlag hangt in top. We wensen alle leden en bewoners van Van Ewijcksluis e.o. een fijne, zonnige dag. Wij hebben er zin in.

Geplaatst in Overige | Reacties uitgeschakeld voor Vlag weer in top

Stemmen voor de Rabobank sponsor actie

Bij deze roepen we iedereen op die een uitnodiging van de Rabobank heeft gehad om te stemmen op een vereniging voor de Rabobank club actie.
Leden van zwemvereniging Oude Veer stemmen natuurlijk op deze vereniging maar hebben dan nog stemmen over.

Op deze stemmen doen wij als dorpsvereniging Van Ewijcksluis een beroep.
Door deze stem en sponsoring zijn wij beter in staat om de activiteiten in ons dorp te organiseren.
Activiteiten zoals: intocht Sinterklaas, beachvolleybal, spijkerbroek hangen en tal van andere seizoensgebonden activiteiten waar iedereen uit Van Ewijcksluis en omgeving altijd welkom is.

Wij roepen onze leden welke een oproep hebben gehad om te stemmen, ook zeker op om op Zwemvereniging Oude Veer en op de Kriek te stemmen met onze overgebleven stemmen.

Namens de dorpsvereniging alvast bedankt, en laten we elkaar eens helpen.

Geplaatst in Overige | Reacties uitgeschakeld voor Stemmen voor de Rabobank sponsor actie